2014. május 10., szombat

ki a magyar

Hogy ki a magyar, a logika eldönti, mint ahogy azt is, mennyi 2+2 ! A magyar állampolgárság nem jelenti azt, hogy identitásában is magyar valaki, tehát attól, hogy valaki magyar állampolgár, még nem lesz magyar nemzetiségű! A magyar, az egy nemzetiség!
A magyarságnak is joga van egyedi népként léteznie, és meghatároznia magát!

Első körben mondhatnánk azt, hogy magyar az, akinek legnagyobbrészt magyar az identitása, 100% magyar az, akinek nincs más identitása! 

Ugyanakkor a magyarság nem szó, hanem tett, hasonlóan a szeretetthez. Hiába mondja valaki a párjának, hogy szereti, az csak egy szó. Az ilyen értelmű szavakat bárki mondhatja, nem kerül semmibe, önmagukban súlytalanok. Hogy valaki mennyire szeret valakit, valójában az mutatja meg, hogy milyen áldozatokat hajlandó meghozni érte!

Magyar az, aki aktívan tesz valamit, bármit, akármit a magyar megmaradásért! Mindenki más csak valami más, bármit is állítson magáról...
 Ez a magyarság kritériuma, bár kétségtelen, hogy mint csoport vannak genetikai jellemzői is! Ezért 100% magyar, például Petőfi! 

Természetesen aki tesz a magyarság ellen, az főleg nem lehet magyar! 

Nem magyar az sem, aki olyan kisebbség kulturális vagy nemzeti mozgalmának életében részt vesz, vagy/és egy kisebbségért rendszeresen tesz, vagy dolgozik, érvel, stb. amely nem összeegyeztethető a magyarsággal.

Több nemzeti identitása egy embernek csak akkor lehet, ha ezek az identitások összeegyeztethetők, a másik identitása az adott országban súlytalan, mert abból az etnikumból kevés van, és társadalmilag nagyon gyenge, érdekeiket itt nem tudja a magyarokkal szemben érvényesíteni. Például lehet valakinek magyar és japán identitása, de magyar és zsidó nem! A magyar, és a zsidó érdek ugyanis különböző, a zsidók érdekképviselete itt erős, sőt valójában erősebb, mint a magyar, ezért döntenie kell, hogy zsidó vagy magyar, és ennek a döntésnek megfelelően kell cselekednie. Tehát amikor egy zsidó arra hivatkozik, hogy ő magyar is, akkor hazudik, mert zsidóként kell rá tekinteni! 

Vadkapitalista szintén nem lehet magyar, mert milyen nacionalista (tágabb család közösségében is gondolkozó) az, aki a saját nemzettársát (családtagját) szívatja?! Semmilyen! A szélsőséges individualisták sem gondolkoznak közösségben, így ők is kizárják magukat a magyarok nemzetcsaládjából. Az sem feltétlen magyar, akinek a nagyapja magyar volt, ellenben avval, akinek szándéka szerint az unokája magyar lesz!