Nethuszár


A Nethuszár egy olyan  internetes csoport, vagy magányos farkasok, akik, a hülyítés, a hazugság, a hamis érvek ellen szeretnének hozzászólásokat írni, egy jobb világért!

Célunk az igazság keresése, és a megvezetés hatástalanítása, így nem a zsidó hasbarát, hanem a racionális vita tudományát alkalmazzuk.
Elemezzük a hamis érveket, összegyűjthetjük az ellenérveinket, csiszolgathatjuk azokat, közösen taníthatjuk egymást, és másokat, felállítjuk a taktikánkat, a technikákat az emberek félrevezetése, és a hazugságok ellen. Kitanuljuk az érvelés tudományát, elkötelezzük magunkat a racionális vita, vagyis az igazságkeresés elterjesztése mellett. Ha valaki egy olyan cikket talál, ahol keményen hülyítik az embereket, akkor a többieket is odahívhatja, és egymást ki is tudjuk így is segíteni. Ha valakit letiltanak, akkor pedig mindig segíthet valaki, aki a helyére állhat.

Lehet csatlakozni is a Facebook csoporthoz, vagy magányos farkasként is gyakorolhatod! A csatlakozás nem börtön, nem levárás, hogy dolgozz, se az, hogy tökéletes légy. Egyikünk se tökéletes, de arra törekszünk hogy jobbak legyünk. Ha pedig erre törekszünk, akkor azzá is válunk. Tehát a csatlakozás csak lehetőség, amit használhatsz, ha akarsz!

Alapszabályok, és a taktika, technika:
1. Az igazságot keressük, nem a másikat akarjuk legyőzni, hiszen lehet, hogy mi, vagy mindannyian tévedésben vagyunk, ezt kell kideríteni.
A szándékosan hazudókat, megtévesztőket, mivel ők tudatosan harcolnak ellenünk, ellenben le kell győzni!
2. Nem követünk el érvelési hibákat, és az ellen oldalt is felszólítjuk erre:
3. Betartjuk a racionális (igazságkereső) vita szabályait, erre törekszünk, és erre próbáljuk terelni az ellenoldat is. Ez első időben nem fog menni, de amikor később sikeresebb lesz, vele javulhat az életünk is.
A racionális vita 10 aranyszabálya:
Bővebben a racionális vitáról:
4. Törekszünk arra, hogy megőrizzük a hidegvérünket. Az ellenfél általában meg arra, hogy felbosszantson, és elveszítsük hatékonyságunkat, illetve anyázásba fullassza az igazságkeresés, így akadályozva meg annak megközelítését. Légy udvarias, és add meg a tiszteletet akkor is a másiknak, ha az pofátlanul anyázik. Ha így teszel, eleve rákényszeríted a másikat is a kulturáltabb viselkedésre, ha pedig nem sikerül, mindenképpen a kulturáltabb viselkedéseddel  fölénybe kerülsz ellene! Amikor visszaanyázol ezt az előnyt azonnal elveszted, ezért lehetséges, hogy azon lesz, hogy megtedd, de tud, ezt vesztes helyzetből teszi, hogy még egálba lerántson!
5. Törekszünk a rövidségre. Ez sem könnyű, hiszen a hamis érvek sokszor képeznek nagyobb struktúrát. Az emberek azonban nem olvassák el a hosszú okfejtéseket. Néha jobb, ha több rövidebb hozzászólásba osztjuk el a közlésünket, esetleg többen. A képek használata elsődleges hatékonyságú, de nem feltétlenül érti az átlagember azt, amit mi ütős és hatékony érvnek gondolunk. Szükség lehet rövid kiegészítőre a kép mellé.
6. Javasoljuk a tagjainknak, hogy mivel  egyenlőre olyan világot élünk, ahol akár igazságkeresésért is hátrányt lehet elszenvedni, ne valós, hanem álprofilon keresztül tevékenykedjenek. Ahhoz, hogy a hozzászólásod a facebook rendszerében mások számára is láthatóvá váljanak, néhány ismerőst kell gyűjtened, kb. 10-et. Jelölj be minket, vagy idegeneket, vagy hasonló névteleneket!