2014. május 10., szombat

Szólásszabadságról

"Az igazság sohasem fél a hazugságtól, mert az igazság tudja, hogy ha mindkettőt megismerheti az ember, akkor el tudja dönteni, hogy a kettő közül melyik az igazság és melyik a hazugság. Ezt a hazugság is tudja. Éppen ezért a hazugság mindig fél az igazságtól, és mindig el akarja titkolni az igazságot. A hazugság csak és kizárólag akkor életképes, ha az igazságot mellette nem ismerheti meg az ember. Ez az oka annak, hogy a hazugság mindig be akarja tiltatni az igazságot, ugyanakkor az igazság sohasem akarja betiltatni a hazugságot. Mert az igazság a hazugság mellett is igazság marad. Ha valaki be akar tiltani valamit, az mindig a hazugság védelmében történik. Ez ilyen egyszerű.
Tehát a gondolatok bármilyen üldözése, tiltása, megbélyegzése kivétel nélkül, minden esetben a sötét erők műve, annak érdekében, hogy a hazugságot ültethessék az igazság helyébe.
Aki a tiltás mellett van, az a sötét erők képviselője, akár elfogadja ezt a tényt, akár nem...... - P.A."

Tehát az igazság nem félhet a kritikától! Sőt, a kritikára óriási szükség van, mert nélküle a legnagyobb valószínűséggel a tévedés és a hazugság lép az igazság helyére!

"Demokráciában úgy szokás, hogy az emberek elmondják a dolgokról a véleményüket. És annak lesz igaza, aki egy vita során majd bebizonyítja azt."

Zsidókérdésről:

Baruch Spinoza ismert szefard zsidó bölcs, 1675 körül mondotta:
" Szabad ország, ahol azt gondolom, amit akarok és az mondom, amit gondoltam".

Az Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának 19. paragrafusa (1948) szerint a szólásszabadság elidegeníthetetlen jog. „Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket”.
Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy „a szólás szabadsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek, hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják a lakosság bármely részét”.