2014. május 10., szombat

A nem politizálókról




A nem politizálok, baromság!
A nem érdekel, felelőtlenség és bűn!


A politika jelentése nem az, hogy politikusok beszélnek és szidják egymást a parlamentben, hanem közéletet jelent.

Képzeld el, hogy lezuhan egy repülő az őserdőben! Van harminc túlélő, akik közösséget alkotnak.

(Ma annyian vagyunk a földön, de egyáltalán az ember felépítése és képességei miatt is, nem tudunk még ősember szinten sem máshogy élni, csak közösségben.)

Megbeszélik, hogy az egyik elmegy vízért, a másik megjavítja a rádiót, a harmadik szerez élelmet, a negyedik átnézi a csomagokat, stb. A túlélés érdekében kialakítják, hogyan éljenek együtt (politizálnak). Ha mindenki egyesével szétszéledne az erdőben mindannyian meghalnának!

(Minden kapcsolat, érintkezés másokkal közélet, vagyis politika.
Ha egy közösségben élsz nem tudod megcsinálni hogy nem politizálsz! Ha nem szavazol, vagy nem veszel részt valamiben, akkor is befolyásolod az eredményt, eseményeket. Sőt, a puszta léteddel a hatással vagy a közéletre, ezért nincs olyan hogy nem politizálsz! Ez a mondat egyébként is, egy politikai nézet kinyilatkoztatása, ami pontosabban megfogalmazva pusztán csak annyit jelent, legyen úgy ahogy ti akarjátok és csináljatok velem azt, amit akartok!


A túlélők között vannak  agresszívabbak és gonoszabbak is, akik nem fogják azt mondani, hogy nem vesznek részt a közéletben. Ha a többiek kijelentik, hogy legyen minden úgy, ahogy az agresszívabbak akarják, akkor hamarosan uralkodni fognak felettük. A „nem politizálok” fognak főzni, elmenni vízért, bármit meg lehet velük csinálni, hiszen ők nem szólnak bele a közéletbe, igaz panaszkodnak de másra nem hajlandók. Egy-két hét múlva az agresszívabbak, gonoszabbak, akik vezetik már a közösséget úgy döntenek, hogy nem is akarnak kikerülni az őserdőből hiszen már itt is luxusban élnek a többiek az ő rabszolgáik akik viszont nyomorultan tengődnek.

Tudtad, hogy a miniszter (latin) szó eredeti jelentése szolga? A képviselőnek pedig téged kellene képviselniük, nem üzletembereket, idegen hatalmakat, vagy saját magukat?
Te lennél az ő főnökük, kedves választópolgár, ha nem mondanál le magadtól erről!
Amikor azt mondod, hogy nem érdekel a politika nem követem figyelemmel, nem tájékozódom több oldalról, nem figyelem a politikusokat mit csinálnak, nem csinálok semmit, akkor őket hatalomba helyezed, saját magadból pedig rabszolgát csinálsz!

Azért, mert itt tart a közösségünk nem csak az agresszívabbak és gonoszabbak, hanem a „nem érdekel a politika” szavazópolgár is, nagy mértékben felelős!


Nincs olyan hogy nem politizálok, csak olyan van, hogy felelősséggel, vagy felelőtlenül!
Ahhoz, hogy felelősséggel légy jelen a közéletben tájékozódni kell minden oldalról.
Azokat a nézeteket is kell meghallgatnod, amelyeket a rendszer üldöz, megbélyegez , vagy elnyom, hiszen nem véletlenül teszi ezt. Azokat a híreket, tényeket és adatokat is meg kell ismerned, amelyekkel a fősodratú médiában nem találkozol. Meg kell tanulnod közösségben gondolkodni, el kell helyezned abban magadat és le kell szoknod a szélsőséges individualizmusról! Talán soha nem voltunk ennyire egymásra utalva mint ezekben az időkben! B...hatod a napelemet a háztetőn, ha nincs aki megjavítsa (oktatás) vagy elvisz a vakbélgyulladás, mert nincs egészségügy!

Ha jobb életet akarsz magadnak és nem akarod, hogy a leszármazottad is rabszolgák legyenek, akkor el kell kezdened felelősséggel politizálni. Tájékozódni, majd aktívan részt venni a közéletben! A politizálás emberi kötelességed!
Kérdés az, hogy a többség erre képes vagy hajlandó-e. Ha nem, akkor meg kell változtatni ezt az áldemokráciát.

Ma vannak az agresszívabbak, gonoszabbak, vannak akik felelősebben és aktívan politizálnak (újkori nemesség), ők szabadságharcot vívnak és vannak a felelőtlen tömegek akiket a médiumokkal, oktatással, és egyéb módokon az első csoport mozgat.

Tudtad, hogy 300 család, kb. 6000 ember uralja a világot?

" Ha a bölcs és becsületes polgárok lemondanak arról, hogy saját maguk irányítsák a polisz életét, akkor az lesz a büntetésük, hogy ostobák és gazemberek fognak uralkodni rajtuk" 
Platon


Alapvetően négy csoportra osztom az embereket, persze az életben nem ilyen élesek a határok.

Vannak akik irányítják a rendszert, ők az uralkodók, az elit, ők a fő bűnösök!

Vannak, akik együttműködnek, és kiszolgálják őket. Az együttműködőek nem gondolkoznak közösségben, ha látják is, hogy valami rossz, azt mondják ők úgysem tudják megváltoztatni, vagy egyszerűen csak nem érdekli őket a másik. Azt vallják, hogy nekik egyénileg kell tehát boldogulni, ezért kiszolgálják az uralkodókat és a rendszer nyertesei lesznek. Egy csoportjukra azt mondjuk, hogy komcsik, de az nem elég kifejező! Ugyanis ezek az emberek nem hittek az eszmében, a valódi fogalom rájuk a kollaboráns, vagyis az együttműködők. Jó példa rájuk Heller Ágnes. Itt van egy Kuruc cikk róla:
Egy fasiszta rendszerben ő lenne a legnagyobb fasiszta, mert ő mindig az, amilyen rendszer van. Az viszont igaz, hogy a Rothschild cionizmushoz fűződő viszonya származása miatt őszintébb.

Vannak a megalkuvók, akik az együttműködők és a hülyék között vannak. Nem nyertesek, de védik a kenyér felét, ha már a mások oda is van, ezért nem csinálnak semmit, besimulnak:

Csakhogy tévednek:
FankaDeli-Apáink véréből:
"Mikor a kenyér fele oda, te a másik felét véded,
Ebből látszik testvér, hogy az egészet nem érted.
A felét is majd felezik, fogd fel ez a logika
És ezt beadja a tévébe valami aranyos pofika."

Vannak a teljesen konzumidióták, akik nem tudnak semmiről és irányítják őket a médiumokon keresztül. Azt mondják nekik, hogy szavazzanak a 19-re vagy az egy híján 20-ra.

Vannak azok, akik látják, hogy rossz valami, közösségbe gondolkodnak ezért változtatni akarnak. Ők a lázadók. Én közéjük sorolom magam. A korrektség kedvéért meg kell említeni, hogy általában ők a rendszer vesztesei... Ugyanakkor sokan éppen azért azok, mert nem akarnak a rosszban részt venni. A másik négy csoportnak ellenség a lázadó és fordítva! A lázadók valójában szocialisták, vagyis közösségbe gondolkoznak. Rájöttek, hogy nem mások ellenében kell többre törekedni (jobb autó, anyagi dolgok., stb.) , hanem másokkal együtt! Rájöttek, hiába törekednek sokan kizárólag egyéni kiutakra, gyors meggazdagodásra, napelemre a háztetőn, ha például nincs megfelelő egészségügy, a vakbélgyulladás is végzetes. A háborúktól, az éhező tömegektől, a millió környezeti ketyegő bombáktól (lásd vörös iszap) sem tudják elhatárolni magukat. Egyéni megoldás nincs! Társadalomban élünk. Annyian vagyunk, hogy még ősember szinten sem tudnánk máshogyan létezni. Egymásra vagyunk utalva! Ha a társadalom pusztul, pusztul mindenki, előbb-utóbb minden szinten. Ha rosszat eresztünk el, ezer úton fog visszatalálni hozzánk. Ha kizsákmányoljuk a munkavállalót, a lányunk nem fog találni normális párt magának. Ha nincs megfelelő oktatás, nincsenek tudósok, kiművelt emberfők, akkor nincsenek új gyógyszerek, de a régi vívmányok se.


Most,  hogy ezt az írást olvasod neked is döntened kell, hová állsz!
Kívülálló státusz nincsen! Ha a felelőtlenek csoportjában akarsz tartozni, akkor személyes ellenségem leszel! Ha egy jobb világot akarsz, akkor soha többé nem mondhatod, hogy a politika, különböző adatok, tények, vélemények,  nem érdekelnek!




Hogyan folyhatok bele a politikába, és válhatok szakértővé?

Tedd a fordítottját annak, mint amit eddig tettél! Hallgasd meg a környezetedben lévő embereke politikai nézeteit, de ne csak azokét, akik szimpatikusak, hanem akik nem azok, vagy akikről azt gondolod, hogy bolondok. Tőlük fogsz a legtöbbet tanulni! Vitatkozz velük, de ne legyőzni akard őket, hanem egy olyan stratégiát használj, amelyben együtt keresitek az igazságot. A vita nem veszekedést jelent, hanem az érvek ütköztetését, ezért az ember még saját magával is vitatkozhat. A tiltott politikai honlapok híreit is olvasd el.  Több oldalról tájékozódj, hallgasd meg mindegyik felet, de úgy, hogy közben próbáld meg az érzelmeidet kizárni, és helyette a logikádat használd! Lehet, sőt, valószínű, hogy egy nagyon unszimpatikus ember fogja azt bizonyítani, hogy 2+2 = 4 míg egy szimpatikus azt, hogy három, de mindig annak adj igazat, aki az állítását meg tudja védeni, alá tudja támasztani, bizonyítani tudja. Ezután ne félj megváltoztatni valamiről a véleményedet, mindig a legerősebb álláspontot képviseld! Rövid ideig sokszor kell változtatnod a véleményeden, de hamar aztán azt fogod észrevenni, hogy a te érveid általában erősebbek a partnereidnél. Ha így teszel, akkor pár hónap múlva magasan okosabb leszel az átlagnál, egy-két év múlva pedig szakértőnek fognak gondolni! A tudásodért pedig,  ha szeretni első körben még nem is, de tisztelni fognak a társaid.