2014. május 10., szombat

Sztrájkról


Általában támogassuk a sztrájkolókat, mert értünk is sztrájkolnak!
Magyarországon kifejezetten kevés sztrájk van, és ez meg is látszik az ország állapotán! Az egyik jó az benne, hogy ha más emberekkel szolidaritást vállalsz akkor majd ha Te szorulsz meg, joggal számíthatsz ezekre az emberekre. Sajnos az nép szolidaritásból megbukott, és itt nem csak a tömeges sztrájktörő jelöltekről beszélek, erre sok példa van. Ezért is omlik majd össze az ország...
A másik jó, ha a sztrájkolók magasabb bért, vagy jobb körülményeket harcolnak ki maguknak, annak hatása a Te munkahelyedre is lesz. Ha máshol magasabb a bér, jobbak a feltételek az nyomást jelent a Te munkáltatódra is! Ha alacsonyabb, akkor pedig azt mondja majd a vad kapitalista főnököd, hogy minek fizessek neked annyit, amikor máshol is ilyen kevés a bér!  Ez a közvetlen hatása a legfontosabb és a legerőteljesebb, kár hogy a munkavállalók nagy tömegei nincsenek evvel tisztában, nem úgy mint a vad kapitalisták!
Képzeljük el akkor most a csendes többség országát, ahol nincsenek sztrájkok, tüntetések! Bizony ott hamar kialakulna mint például Kínában , hogy napi 14 óra a munkaidő, és havonta 2-3 nap a szabadnap. Persze a nyugdíj is megszűnne, sőt, a munkások számára az egészségügyi ellátás is. Hamar kiépülne egy totális rabszolgatartó kizsákmányoló diktatúra, és közben elmagyaráznák nekünk, hogy nem tehetnek róla, nincs más lehetőség, másként nem is tud működni a gazdaság. Az emberi természet sajnos olyan, hogy határt önmagának nem tud szabni, ha mások kizsákmányolásáról van szó. Ezt bizonyítja a történelem is, amely során véres áldozatokkal harcolta ki az emberiség magának azokat a jogokat, amelyekről az elbutított, megvezetett magyar társadalom oly könnyen lemond! Nem is tudom, hogy mit ünnepelnek sokan május elsején, amikor igazából nem a munkát(mert ez is elhülyítés), hanem a munkások által kiharcolt, munkásjogokat ünnepeljük!
Érdemes olvasni május 1-ről, például itt a wikipedián:
Ezeknek a hős sztrájkolóknak köszönhettük, hogy évtizedekig 8 órás volt a munkaidő, volt fizetett szabadság, és betegállomány. Aztán eltespedtünk...
A sztrájk annyira fontos, hogy még akkor is érdemes lenne rendszeresen sztrájkolni, ha minden szép és jó lenne!  A Sicko című filmben hangzott el amikor a riporter megkérdezte, hogy miért lehetett az USA-ban bevezetni egy olyan biztosítási rendszert, ahol az emberek tömegei egyáltalán nem, vagy nem megfelelő ellátáshoz jutnak, és ezt miért nem lehetne bevezetni Franciaországban. A Francia nő azt válaszolta, hogy az USA-ban az emberek félnek a kormánytól, míg Franciaországban a kormány fél az emberektől. És ez bizony kulcsfontosságú! Emlékezzünk mit mondott Gyurcsány (2006) az öszödi beszédében! Lehet hogy sztrájkolni fognak, de majd megunják, és hazamennek! Hát, ha ennyire félnek tőlünk!
Természetesen a sztrájk gyakran nagy kellemetlenségeket is okoz (például egy közlekedési eszköz esik ki) nekünk, de ezt el kell viselnünk, mert a hosszú távú haszon sokkal nagyobb, mint a rövid távú veszteség!Sőt, ez a haszon a leszármazottaink számára is érezhető!
Nagyon sokszor lehet hallani az ellenzőket, egyébként főleg azok a leghangosabbak akik éppen nem a legkeményebb munkát gyakorolják (például eltartott nyugdíjasok)! Sajnos az ellenséges médiumok mindent elkövetnek, a nép ellen, fondorlatos, és kifinomult szociálpszichológia módszerek segítségével!
Jellemző volt látnom a tv2-n a Hal a tortán és más hasonló műsorokban szimpatikussá tett Demcsák Zsuzsa , a Mokka műsorvezetőjeként, hogyan végzi el a feladatát, az első MÁV sztrájknap után (2008 -ban). Ahogy bemutatnak egy szerencsétlen embert, a karján egy gyermekkel, aki a sztrájk miatt már két (!) napja éhen-szomjan várakozik a vonatra. Vagy, ahogy Azurák Csaba a Naplóban elülteti a fejekben, hogy a nagyon- nagy többség -a szavazás szerint-, mennyire elítéli a sztrájkot! Pedig az emberek a többséggel vannak szívesebben, és a többségnek meg úgyis igaza van! (?)
Sajnos Magyarországon a szakszervezetek a politika kézi irányítása alatt vannak. a jobboldali, a baloldaliak baloldali kormány idején. Ezért soha nincs egység. Először is, a régi szakszervezeti vezetőktől kellene megszabadulniuk a munkásoknak! Az igazi harc nem jobb -bal, ez csak terelés, hanem fent és lent irányban zajlik!
Természetesen a politikailag irányított sztrájkok között vannak baromságok is, amelyek  csak a látszólagos politikai harcot szolgálják, ezeket ne támogassuk.

A balliberális oldal és kommunisták sztrájkjai pl. általában ilyenek, mert hátsó szándékuk van.  Pl. azért szerveznek sztrájkokat, hogy ellenségeiket gyengítsék  de valójában nem érdeklik őket a munkások. Olyan ügyeket karolnak fel, ahol egyes csoportok kiváltságokra törekednek a többivel szemben. Ha viszont az emberek nem egyenlőek a törvény előtt az igazságtalanság, ami széthúzáshoz vezet, mert az embereket szembeállítja. Közben ők sikeresen megragadhatják a hatalmat. Ossz meg és uralkodj...

"A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja."
Alexandr Iszajevics Szolzsenyicin


Hogy példát is mondjak, a rendőrök és mások korai nyugdíjaik esete például.
Egy elöregedő társadalomban nem lehet mindenkit 40 évesen nyugdíjba küldeni, mert a fiatalok nem bírnának ennyi embert eltartani. Az meg nem igazságos, hogy valaki eltartatja magát a többiekkel, pedig nem lenne indokolt és nem szolidáris. A nyugdíj arra való, hogy ha már valaki olyan öreg, hogy ne tudjon dolgozni ne haljon meg. Tehát egy segély! Inkább el kellene osztani a munkát, és ha ideálisabb társadalmat is alakítunk ki, akkor senkinek nem kell 3-4 óránál többet dolgoznia!


Annyit meg mindenki kibírna!
Inkább erre kellene törekednünk!