2015. június 1., hétfő

Munkanélküliség:

A munkanélküliség nem természetes dolog,  ha szándék lenne rá, meg lehetne szüntetni!

Azonban akkor igazságosabb lenne a munka és a javak elosztása, amit nem mindenki szeretne...


A munkanélküliség látható okai:
1. A technológia fejlődésével a gépek kiváltják az élő munkát (embert)! (Nagyon helyesen, inkább dolgozzanak a gépek...)
2. A cégek a verseny miatt folyamatosan  növelik a munka hatékonyságát, egyre kevesebb emberrel, egyre többet akarnak dolgoztatni, ami mellesleg fasiszta, embertelen munkahelyek kialakulásához vezet! Megfigyelik a munkavállalót, minden másodpercét beosztják és pszichés nyomás alá helyezik
3. Növelik a munkaidőt!
4. A földi erőforrások szűkülnek (pl. könnyen olcsón kitermelhető olaj), ez miatt a termelés nem növelhető, sőt csökkenni fog! A termeljünk többet lehetetlen és hazug, soha nem teljesített ígéret marad! Sőt, ha megvalósulna, mert feltalálnák a végtelen energia és erőforrást, akkor is nőne a munkanélküliség a többi ok miatt!
5. Az erőforrások a kapitalista rendszerben koncentrálódnak, a gazdagoknak nő a vagyonuk, de nem fogyasztják el, hanem gyűjtik. Közben egyre többen szegényednek el, nem tudnak fogyasztani, a gyárak termékeit megvenni, illetve szolgáltatásokat igénybe venni. Ezért később a gazdagok nagy része is csődbe fog menni!
6. Egyre több ember lesz beteg és munkaképtelen, először a túlmunkába, utána a munkanélküliségbe mennek tönkre! Ők végleg munkanélküliekké válnak. A szaporodási ráta is csökken, a "modern" életformára kényszerített képzett népesség kihal, a munkára alkalmatlan alulszocializáltak szaporodnak, akikkel később könnyebben el lehet bánni!
7. A gyakorlatban a törvényi szabályozás,  és az hogy az állam (direkt) működni engedi a szürkegazdaságot, hozza létre a munkanélküliséget. Amíg egy forinttal is jobban jár a munkaadó, ha 12 órai munkát egy emberrel végeztet el, mintha kettővel tenné, addig egy emberrel végezteti el!

A munkanélküliséget úgy lehet megszüntetni, hogy annyira csökkentjük a munkaidőt, hogy megszűnjön! 

Ne feledd, vagy a dolgozók által megtermelt javakat osztjuk el, azok között is, akik nem dolgoznak, vagy a munkából osztunk le! 
A munkából történő leosztás logikusabb, etikusabb, egészségesebb, emberségesebb, mint a jövedelemből történő leosztás, ráadásul javul a munka, és a javak igazságosabb elosztása, és csökken az is, hogy az egyik uralkodik vagy parazitáskodik a másikon! 


Normális társadalomban, és most képzeljünk el, egy ideális közösséget, elosztanák a munkát,! Ez lenne az igazságos, a logikus és az igazi szolidaritás egymás iránt!

A munkaidő csökkentésének nincs alternatívája!
Akkor miért nem akarják csökkenteni?

A munkanélküliség eltitkolt oka:
Azért, mert uralni akarnak!
Az uralni már nem uralkodást jelent! Az uralkodásnak a történelem folyamán két haszna volt, egyrészt pszichológiai (a pszichopaták részére), másrészt leginkább gazdasági hasznot jelentett. A 21. században egyre kevésbé van értelme az emberek feletti uralkodásnak, ugyanis egyre inkább a gépek dolgoznak, és nem az emberek. Ezért egyre több ember semmilyen hasznot nem tud nyújtani a gazdasági elitnek, sőt, egyenesen terhet jelentenek, hiszen meg kell osztani a földi javakat velük.  Ez a teher pedig meghaladja a pszichológiai hasznot. Mit csinálunk, ha valami terhet jelent számunkra? Megpróbálunk megszabadulni tőle! Tehát az uralomnak már az a célja, hogy kiirtsa, első körben kb. az emberiség 80%-át (rothschild cionizmus
http://munka-hely.blogspot.com/2014/06/hatterhatalom.html).
 Hol durvább (háborúk, mérgek, stb.), hol lágyabb módszerekkel (liberalizmus, vadkaitalizmus, a túlmunka és munkanélküliség rendszerével, ahol csak az a cél, hogy ne tudjál szaporodni).

A túlmunka, és a munkanélküliség rendszere!
A  munkanélküliség, és a túlmunka rendszere, egy  hatalombirtoklási technika is, hiszen a dolgozókat a túlmunka, a munkanélkülieket a nyomor teszi a-politikussá, a közösségek, a családok szétesnek, az emberek depressziósak lesznek, kitörési és érdekérvényesítő képességük pedig elvész, a gazdasági elit így könnyebben ural (irt ki) !


A munkanélküliség célja:


-George Orwell: 1984-
"Napjainkban egyáltalán nem egymás ellen harcolnak. A háborút mindegyik vezető csoport saját alattvalói ellen indítja, s a cél nem az, hogy területeket hódítsanak meg, vagy a hódítást megakadályozzák, hanem az, hogy a társadalmi struktúrát érintetlenül fenntartsák."
"A felül lévő célja az, hogy ott maradjon, ahol van. A középen lévőé, hogy helyet cseréljen a felül lévővel. Az alul lévők célja az, ha van céljuk - az alul lévőket ugyanis nagyon összetöri a robot, s csak időnként ébrednek a tudatára valaminek, ami mindennapi életükön kívül esik "



A munkanélküliséget egy szemvillanás alatt meg lehetne szüntetni, mégpedig a munkaidő megfelelő csökkentésével! 

   Az igazság az, hogy nem hogy nem csökkentjük, hanem  a profit maximalizálás közben egyenesen növekszik, evvel még tovább növelve a munkanélküliséget! Csupán avval, hogy a 8 órás munkaidő felemelődött (persze nem hivatalosan, csak gyakorlatilag), több százezer munkahely szűnt meg.  Az ország most már kisebbsége szinte szó szerint agyondolgozza magát, a többiek meg a nyomorba, és a munkanélküliség pszichológiájába rokkannak  bele! Ezek a folyamatok meg egyre erősödnek, és esünk bele a teljes összeomlásba!

   Vizsgáljuk meg milyen érvek vannak a munkaidő csökkentése ellen! 

Az egyik, és ez a legszomorúbb, a munkavállalók részéről, hogy ha kevesebb lesz a munkaidő, akkor kevesebb lesz a bérem is! Azért szomorú, mert éppen ezen érvek miatt hagyják magukat éhbérért halálra dolgoztatni, rabszolgaságba hajtani!
Evvel szemben, ha lecsökkentjük a munkaidőt annyira, hogy megszüntessük a munkanélküliséget, nőni fognak a bérek! Most, hogy munkanélküliség van, a munkaadó felad egy álláshirdetést, és háromszázan jelentkeznek rá. Azt mondja, hogy két forintot ad óránként, és lesz olyan, akinek családja, és hitelei vannak, és muszáj lesz ezt a nyilvánvaló pofátlanságot is elvállalnia!
Ha azonban nincs munkanélküliség, akkor csábítania kell a munkavállalót, több bért, juttatásokat, pihenőidőt, és jobb kedvűbb, emberibb munkahelyeket kínálva!
Ezáltal igazságosabb lesz a munka, és a javak elosztása is, mivel a profitból többet kell leosztania!
Ne feledd,választanod kell, vagy szétdolgozod magad, és a béredből vonnak el azoknak, akik nem dolgoznak, vagy a munkádból osztasz le! Harmadik lehetőség nincs! Az utóbbi meg sokkal ésszerűbb.
Tehát ha nincs munkanélküliség, a béredből kevesebb lesz az elvonás, mert nem kell azoknak leosztanod, akik nem dolgoznak!

  Az igazság az, hogy minél többet dolgozol, annál nagyobb lesz a munkanélküliség, annál többet vonnak el tőled, és annál kisebb lesz az órabéred! Egy idő után, az emelt munkaidő lesz a megszokott munkaidő, és ahhoz csökken a megszokott bér is.  Ráadásul munkanélküliség idején muszáj lesz elvállalnod a fekete, szürke munkát is, ahol nincsen szabadság, pihenőidő, stb.

Sőt, a jelenlegi  törvényi szabályozás szerint is, minél többet dolgozol, annál kevesebbet kell fizetniük, így ösztönzi a munkanélküliséget!

2012-ben: Szakmunkás (bruttó) bérminimum havi
174 órára bruttó 114000 Ft = bruttó 655 Ft/óra
200 órára „ = bruttó 570 Ft/óra
220 órára „ = bruttó 520 Ft/óra
240 órára „ = bruttó 475 Ft/óra
http://mddsz.ucoz.org/blog/a_keszenleti_jellegu_munkakorrol/2012-12-30-14



FankaDeli-Apáink véréből:
"Mikor a kenyér fele oda, te a másik felét véded,
Ebből látszik testvér, hogy az egészet nem érted.
A felét is majd felezik, fogd fel ez a logika
És ezt beadja a tévébe valami aranyos pofika."

 Az uralkodó elit csak azt sulykolja a munkanélküliség ellen, hogy termeljünk többet!
Evvel több probléma is van! Pl.az elmúlt 20 évben nőt a termelésünk, a munkanélküliség mégsem szűnt meg, mivel nőt a termelékenység (a munka hatásfoka+modernebb gépek). Ráadásul hiába nőt a GDP, a szegénység terjed:

  A jövőben pedig még inkább nem fogunk tudni többet termelni, ha globálisan nézzük akkor sem, mert kinőttük a bolygót, kimerülőben az olcsó energia források, mert nem lehet vég nélkül növekedni! Így is, már sok felesleges, selejtes, gyorsan elromló dolgot készítünk, feleslegesen dolgozunk, fogyasztói társadalmunkban pocsékolunk, csak azért, hogy keveseknek jobb legyen mint a többségnek, plusz a hatalmuk a megtartása miatt, és ez már globálisan ökológiailag sem fenntartható! Az iparnak a mind több üveggolyó gyártására, és tartós növekedésre nincs esélye! 
Nézz utána az Oil Peak-nek, ha nem hiszed!
A lényeg rövid videóban.
http://www.youtube.com/watch?v=mdfv5vs4ODU

Az ősember a tudósok szerint 3-4 órát dolgozott. Ma egyre inkább azt várják el, hogy 10-12, vagy még többet melózzál, mindezt úgy, hogy ma Magyarországon mindenkinek, még mindig 100 energiarabszolgája van átlagban. Az ókorban, ha valakinek 5 rabszolgája volt, az gazdag embernek számított. Ha egy sportoló egy generátorral felszerelt kerékpáron 8-10 órát teker, akkor tud előállítani max. 1kW teljesítményt(30-40 perc porszívózás, 45 Ft).
5 dekagramm szénben egy izommunkás 8 órai munkája benne van, 1 kilóban pedig egy havi. Igaz, csak 30%-os hatásfokkal tudjuk kinyerni belőle, de ez még mindig nagyon hatékony! A gépek segítségével, annak ellenére is, hogy ennyire nem osztjuk el a munkát, csak a melósok néhány százaléka kell, hogy megtermeljék az élelmiszert. Régebben a mezőgazdaságban dolgozott a munkások 40%-a, a gépesítéssel ma már 2% is elég!

A földi paradicsomot, szó szerint pokollá változtattuk.
A termékeinknek elromlása programozva van! Furcsa, de mindent úgy gyártanak le, hogy kiszámolják, mikor nyereséges, amikor kell elromlania és újat gyártani , eladni helyette. Itt van példának az izzókörte. Az elmúlt 100 évben nagyjából nem változott semmit, egészen a közelmúltig. Köztudomású, ha egy európai villanykörtét elvisznek Amerikában, ott betekerve az ottani hálózatban, amely más feszültséggel, áramerősséggel rendelkezik, nagyjából ugyanannyi fényerő mellett 100 évig nem ég ki . Persze az USA-ban kapható izzók wolfram szálát annyival vékonyabbra gyártják, igazítva az ottani hálózathoz, hogy ne legyen tartós. Ha tartósra gyártották volna, akkor elég lett volna egyszer legyártani, és nem kellett volna dolgozni, de megvenni sem 100 éven keresztül.
Még egyszer, ha nem kell megvennem, nem kell érte dolgoznom sem!
Persze ma már van új „fénycsöves“ körte,  amit a sufnituningosok az első időben meg is hackelték, mivel rájöttek , hogy egy elektrolit kondenzátort kell kicserélni benne hogy ne égjen idejekorán ki ne égjen. Ma már hackerbiztosan gyártják...
Film a villanykörte összeesküvésről:
http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c
Már kevesebb erőforrást használunk, és fogunk is használni mivel mindenünk kimerülőben van, de még ma is, ha ideálisabb lenne a társadalmunk, nem kellene senkinek többet dolgoznia 3-4 óránál, mint amennyit egyébként az ősember is dolgozott, és ami még ideális lenne mentálisan is.

Azért kell megnyomorítani az embereket munkával, pocsékolva a munkások életét, és a föld erőforrásait, hogy a gyár vezetői, tulajdonosai a többiekhez képest gazdagabbak, a melósok pedig nyomorultabbak legyenek. A nyomorultakat akik szerintük gyengék, aztán kiirtják.



A munkaidő VALÓDI csökkentésének jelenleg szinte csak pozitív hatásai lehetnek!
Csökkentené a munkanélküliséget, növekednének az órabérek, jobbak lennének a munkahelyek is, fehéredne a gazdaság.  Felpezsdítené a kultúrát, tudományt, sportot, felszabadítaná a civilizációnkat,  boldogabbak, és egészségesebbek lennének az emberek, nőne az életminőség, stb.!

A munkavállalók az elmúlt 20 évben teljesen jogfosztottak lettek! 
A szakértők szerint 160 éve nem voltak a dolgozók ennyire kiszolgáltatottak, mint most! A szakszervezetek akármilyen megerősítésével sem lehetne a munkavállalók jogait visszaállítani, ha közben az adórendszer arra ösztönözi a munkaadókat, hogy megszegjék azokat! Az adójogszabályok megszegését pedig a törvény jóval keményebben bünteti, mint a munkatörvénykönyv áthágását! A munkavállalók rabszolgaságból való kivezetése, így szintén az adórendszeren keresztül lehet sikeres!

A történelem során a munkaidő csökkentés nem példátlan!
A XIX. sz. elején a munkások napi 11-14 órát dolgoztak (mint most) és fokozatosan csökkentették (szó szerint kiharcolták maguknak) le a munkaidőt 8 órára!
Az 1873-as gazdasági válság miatt a munkanélküliség fokozódott, s ez is egyre inkább sürgette a munkaidő csökkentését. Az Amerikai Munkásszövetség, 1882-es clevelandi kongresszusán az alábbi megállapításra jutottak: a nyolcórás munkaidő "több munkaalkalmat, megnövekedett béreket ,  több örömöt és gazdagságot biztosít azoknak, akik ezt a gazdagságot létrehozzák.”
Biztos vagyok, hogy ez a megállapítás manapság is aktuális!

Magyarországon a munkaidő további csökkentését legutóbb 2000-ben is  felvetették a munkavállalók, akik napi hét órára mérsékelték volna azt!

Nyugat-Európában hol csökkentik, hol növelik, attól függően mennyire lázonganak az emberek, akik ott jobban kiállnak magukért, valójában ezért élnek jobban! Ez befolyásolja a munkaidőt is.
Azok, akik uralkodni akarnak felettünk, vagy egyszerűen  ebben a rendszerben a még nyertes kisebbséghez tartoznak, természetesen minden megtesznek annak érdekében, hogy ne változzon a státuszuk.
Érveikben hamis statisztikai adatokkal dobálóznak, pl. az én hivatalos munkaidőm 176óra/ hó, valójában 300 körül van, de a statisztikában ez előbbi jelenik meg, és minden úgynevezett tanulmányban avval számolnak. Olyan tanulmányokra hivatkoznak, amelyekben azt vizsgálták, hogy egy ágazatban és nem az egész gazdaságban lecsökkentették a munkaidőt, és annak milyen hatásai voltak. Ráadásul olyan csökkentésekkel példálóznak, ahol, közben a túlórázást engedélyezték, valójában tehát nem csökkent a munkaidő, csak statisztikailag, így ebből ők levonják azt a logikátlan tanulságot, hogy a munkaidő csökkentésével nem lehet megszüntetni a munkanélküliséget!!! Nem hajlandók még beszélni sem a teljes rendszerváltásról, és a munkanélküliség megszüntetéséről sem, hiszen az szerintük baromság, helyette ferdítenek, éjjel-nappal hazudoznak, adatokat hamisítanak, és bontják ki az igazságot teljes valójában... Ismerős nem? Ennek ellenére az igazsághoz  a józan ésszel, és logikával  mindenki eljuthat! Legyetek kritikusak, természetesen ezekkel a sorokkal szemben is!

Csökkentsük a munkaidőt és szüntessük meg a munkanélküliséget! Tegyük a földet azzá, aminek teremtetett, paradicsommá! Ez a logikus és lehetséges!

 


Az uralomról:
Az uralom részben szervezett, részben pedig önműködő mechanizmus.
Emberek különböző csoportjai úgy is egy irányban, egy célért együtt tudnak működni, hogy személyesen soha nem beszéltek egymással, és nem beszéltek össze, csupán érdekeik közössé válnak, és kívülről úgy tűnik, azért cselekszenek egy gonosz célért egy irányban, mert összeesküdtek.
A gazdasági erőfölényt  nevezzük háttérhatalomnak.
Nincs benne semmi misztikus, a pénz hatalom. A gazdag emberek pedig mint hazai, mint világviszonylatban saját érdekeikre befolyásolják a politikát. A nemzetközi vizeken pedig nagyobb halak vannak, mint a hazain. A hazaiak vagy beállnak alájuk, vagy megeszik őket...
http://munka-hely.blogspot.com/2014/06/hatterhatalom.html
http://munka-hely.blogspot.com/2014/06/osszeeskuves-elmeletekrol.html

Az uralom néhány technikája:

-Akadályozás
Akadályozzák az információk eljutását a többi emberhez. 
Technikai, pl. internetes szoftverek kialakítása: Facebook, Youtube, stb.
Ennek többféle módja van, például az elhallgatás, 
Fizikai akadályozás...
Törvényi akadályozás, pl. holokauszt tagadás
Az igazságkereső vita kialakulásának megakadályozása, törvénnyel, kommunikációs hadviseléssel, pl. Hasbara módszere 
Az idióták tömegdemokráciája is diktatúra, hiszen az uralkodó gazdasági elit befolyásolja ma és vezeti félre a birtokában lévő médiáján keresztül a tudatlan tömegeket a választásban. A félrevezetett idióták tömegei le tudják szavazni az igazságot, az igazság így akadályozva van. 

-Támadás.
Fizikai: háborúk, kamu forradalmak, puccsok, bebörtönzés, kirekesztés, ellehetetlenítés, kiiktatás, merényletek, gazdasági bérgyilkosok, korrupció stb.
Nem fizikai, kommunikációs: 
-hazudozás - rothchild cionista médiák, politikusok, tudósok 

-Újbeszéd megalkotása. 
A fogalmakat összekeverik, például a sovinizmust keverik a nacionalizmussal. 
Új fogalmakat találnak ki, például antiszemitizmus. 
Szitokszavakat, fogalmakat találnak ki, amiknek valójában homályos a jelentésük, vagy nincs is értelmes jelentésük, vagy régieket használnak fel pusztán negatív bélyegekként, amik ragaszthatóak az ellenfeleikre. Kommunikációs hadviselés kifejlesztése, pl. HASBARA.

-Dezinformálás.
A dezinformálás lényege, régebben, hogy a hazugságot igazságként adják el, tehát a megvezetés volt, mára továbbfejlesztve az is, hogy az igazsághoz hazugságot kevernek, amitől nem lehet az igazságot megkülönböztetni a hazugságtól, illetve az igazságot lejáratja. Pl. ufók és a pénzrendszer összemosása

-Ideológiák.
Egyre inkább érezzük, látjuk, hogy a konzervatív, liberális, baloldali, jobboldali, kommunista, kapitalista, demokrata, valamint egyéb jelzők, és a mögöttes eszmék csak  összezavarják az embereket, valamint arra jók, hogy megosszák, pártosítsák őket, és elfedjék azt, hogy a természetben csak kétféle alap életszemlélet, életstratégia, eszmerendszer van. 

Az etikus életszemlélet, életstratégia, eszmerendszer,
amely abban hisz, úgy él, hogy lehetne egymással, és egymás mellett békésen élni.  

Az etika eszméjének a második szintje a közösségben való gondolkodás, mert  az egyén felismeri,  hogy társadalomban élünk, és máshogy nem is tudunk. Ha a társadalom pusztul, az egyén is pusztulni fog, előbb-utóbb minden szinten! Ha pedig az egyén pusztul, akkor a társadalom is pusztul, de legalábbis szegényebb lesz! Ha nincs egészségügy, elvisz a vakbélgyulladás, ha nincsenek kiművelt emberfők, nincsenek új gyógyszerek, de még régi gépek se lesznek! A millió társadalmi, és környezeti ketyegő bombáktól sem tudod egyedül megvédeni magad! Felismeri, hogy egymásra vagyunk utalva, ezért nem szabad egymást szívatnunk, ezért kellene egymásért küzdenünk! Felismeri, hogy az  önérdeke nem állhat szemben a közösség érdekeivel. Ésszerűnek tartja,  és elfogadja az olyan elveket, amelyeket egymásra, és magunkra is kötelezőknek tartunk, például, hogy nem csinálunk meg másokkal olyan dolgot, amit mi se szeretnénk, hogy velünk szemben elkövessenek. Ebből épülnek fel a további szabályok, például ne ölj, csak önvédelemből (csak az önvédelem, ami arányos). Ne hazudj azért, hogy másnak kárt okoz, stb.

Az etikusok szerint az etikátlanok miatt szar a világ, és egy világban, ahol szenvednek,  az etikátlan is szenvedni fog, vagy nem lesz olyan boldog, mint amilyen lehetne!
Amikor az etikátlan embert rajtakapod etikátlanságán, akkor avval védekezik, hogy ilyen az emberi természet. Pedig max. csak az övék ilyen, az enyém például más...

A másik, a nem etikus, vagy etikátlan életszemlélet, életstratégia, eszmerendszer, 
amely abban hisz, úgy él, hogy az erősebb, furfangosabb legyőzi a gyengébbet, butábbat, a győztes tovább virágzik, a vesztes elpusztul, azonban ő is a békés egymás mellett élést fogja neked hirdetni!
Az etikátlanok szerint az erősebb kutya párzik, de ezt nem mondják ki, hanem helyette az etikát hirdetik másoknak, és magukat etikusnak tüntetik fől, valójában meg a többiek elpusztításán tevékenykednek. Tény a legtöbb sikeres ember ennek az eszének köszönheti sikerét, de ők azt hiszik azért, mert okosabbak, vagy valamiféle kiválasztottak. 
Az etikátlansághoz tartozik a verseny. A sportot pont azért találtuk ki, hogy a bennünk meglévő esetleges háborúzó, és versenyszellemet tét, és nagyobb baj okozása nélkül élhessük ki. Jobb, ha valaki a Hungaroringen éli ki a száguldozását, és a versenyszellemét, mint a közutakon...
Az etikátlan saját magát a többiekkel szemben határozza meg, nem együtt akar többre, jobbra jutni, hanem a többieknél akar több lenni.

Az etikátlan nem gondolkodik rendszerben, családban, és közösségben sem. A másik embert, növényt, állatot, élőlényt stb. csak erőforrásnak tekinti, és amikor evvel bajt csinál, technológiával akarja megoldani, de nem veszi észere, hogy a rendszerben egymásra vagyunk utalva.
Például a fa kilélegzi az oxigént, amit az ember belélegez, amit pedig az ember kilélegez, azt belégzi a fa. Egymásra vagyunk utalva. Mivel a fát csak erőforrásnak tekinti, kivágja, és evvel maga alatt is vágja a fát, mert nem lesz levegője. Ugyanígy rombolja az emberi közösséget, rendszert, családot is. Ami katasztrófát okoz, azt a technológiával próbálja helyettesíteni, de a technika, amikor megold egy gondot, sokszor létrehoz több súlyosabbat! 
Az etikátlanok támogatják azt, hogy az egyik ember uralkodjon, vagy uralja a másikat, vagy támogatják, hogy az egyik gazdagsága korlátlanul koncentrálódjon, akár annyira, hogy a másik elől az alapvető életfeltételeket is elvonja. Az etikátlanok támogatják azt, hogy a gazdagságnak ne legyen korlátja! 
Míg az etikus az igazságot, szeretetet, arányosságot, és etikát gyakorolja,  az igazságot keresi,  és a józan észre törekszik,  mert szerinte ezek az alapértékek a legfontosabbak, addig az etikátlannak ezeket felülírja a téves önérdeke (önzése).
Az etikus csak annyi bért fogad el a munkájáért, amennyit igazságosnak tart, és egy autót sem vesz meg durván áron alul, mert az tisztességtelen haszonszerzés. Az etikátlan viszont azt mondja, hogy hülye lenne lemondani a haszonról, és avval magyarázza a másik megkárosítását, hogy mindkét fél önként köt egymással szerződést, nem tehet róla, hogy a másik hülye, vagy gyenge, stb. Tehát nem ismeri az önkorlátozást. A legtöbb ember azért a saját testvérét, anyját nem károsítaná meg, de másokat lelkiismeret furdalás nélkül igen... Érdekes, hogy az etikátlanságot korlátozza a valódi szeretet.
Az etika valójában egy logikai struktúra, ezért az alapja a logika. Kritizálni, változtatni rajta, csak a logika felől lehet, és nem az ízlés felől, amelynek nem feltétlenül a logika az alapja. Ezért az etikát nem a neveltetésed, kultúrád, ízlésed, érzelmeid, stb. határozza meg, ezek csupán csak azt, hogy milyen szinten állsz, hanem a logika. A logika pedig egyetemes, mint ahogy az összes arra épülő tudomány! Nem lehet belőle több, nem lehet belőle saját! Amikor valamit teremtünk, akkor azt úgy tesszük, hogy megkülönböztetjük a többitől valami alapján. Ez az első szint, amely mindig metszi a rárakodó bonyolultabb struktúrákat. Az etika az emberi boldogság feltételét megteremtő viselkedés. Az etikánál ez az első szint, evvel pedig metszeni lehet azt, hogy egy viselkedés vagy izmus, az etika halmazán belül van, vagy már kilépet belőle, bármennyire is próbál kábítani egy etikátlan filozófus a viselkedésének a kimagyarázással. Így a kapitalizmusról is könnyen megállapítható, hogy nem etikus, mivel a versenyben a vesztesek nem lesznek boldogok, a nyertesek meg nem lesznek annyira boldogok, mint amennyire lehetnének, ha nem versenyeznének, vagyis háborúznának. Tehát nem az individuum morális gondolkodásától függ az, hogy az adott személy viselkedése etikus vagy sem, hanem az logikailag állapítható meg. Az emberiség legnagyobb problémája , hogy az etikai szintje alacsony!

-Közgazdaságtan:
A közgazdászok azt állítják magukról, hogy csak elemeznek, de valójában az elit bértollnokaiként tanokat is felállítanak, és ezeket terjesztik az iskolákban, és a médiumokban.  
Például a gazdasági iskolákban még mindig azt tanítják, hogy a terméked, szolgáltatásod árát ne úgy határozd meg, hogy mit tartasz etikusnak, hanem nézd meg, a konkurencia mennyiért adja, és te is annyiért kínáld, vagy egy forinttal olcsóbban.  Az alkalmazottak fizetését se úgy határozd meg, hogy mit tartasz etikusnak, hanem annyira keveset adj nekik, amennyire csak tudsz.
Pedig minden rendszer, aminek az alapja nem az etika, az tragédiába mutat!
Egyesek, és ez igen elterjedt közöttük, azt állítják, hogy a háború összességében pozitív, mert bár az áldozatok egyéni tragédiák (ezt elismerik), de a társadalomnak nagyobb a haszna, mivel motiváló hajtóerő (mire is?), felpörög a gazdaság, fejlődik a tudomány (a hadipar, mint a tudomány húzóágazata), a túlnépesedés pedig helyreáll, és egyéb szabályozó szerepe van.

Valójában az ilyen gondolat egy pszichopata tömeggyilkos gondolata. A háborúkból csak az uralkodó elitnek van haszna, a többieknek szenvedés, és nem "csak" egyéni, hanem társadalmi is. A háború valódi célja pedig az, hogy az átlagembert nyomorba tartsa, így megőrizve a társadalmi struktúrát. Ha pedig nem a fegyvereken, hanem például a gyógyszereken gondolkoznánk, egy etikus társadalomban, akkor a rák, már régen náthaként gyógyítható lenne. Jelenleg ugyanis nem a legfejlettebb technológiát használjuk, hanem azt, amelyik egy erősebbnek pénzt hoz! Egy hierarchikus társadalom minden rendszere ugyanis a hierarchiát szolgálja legelőbb, és ez alól a tudomány sem kivétel. A hadipar pedig csak azért húzóágazat, mert ebben az elmebeteg világban a háború fontosabb, mint a gyógyítás, vagy a népesség, és ezért abba fordítják a pénzt, energiát, de lehetne másképp is.

New York Times hasábjain Tyler Cowen szerint még több háború kell!
http://sorokkoztt.tumblr.com/post/89236185998/keves-a-haboru-keves-a-hulla


-Vallások.
Vallások, mint hatalmi eszköz, hülyítés!
Legveszélyesebbek a cionsita vallások, zsidó, Hitgyüli, stb. 

-Ha nem tudsz valamit megakadályozni, állj az élére!
Erős a gyanú, némely esetben bizonyítható is,  hogy bizonyos mozgalmak mögött valójában a globális bankárelit, a Bilderberg-csoport áll! Pl.: Zeitgeis,  Kulturális Kreatívok,  Feltétel nélküli alapjövedelmet, Képviseleti demokrácia, Occupy mozgalmak. Ezek vagy olyan programokat tartalmaznak, amelyek a Bilderbergék céljaival is azonosak, vagy olyan apró betűs veszélyforrások vannak elrejtve, amely ugyancsak a globális diktatúra kiépítéséhez vezetnek, vagy nem bántja az elitet, a lényegi változtatás helyett csak egy eltérítő dolgot követelnek, vagy megvalósíthatatlan utópia, amire már csak néhány száz évet kell várni, vagy logikátlan, és csak nagyobb káoszt okoz, ami szintén az elit érdeke lehet, amennyiben azt ők irányítják!

Osszd meg, és uralkodj:
Például felforgatással (A két fél egymás ellen hergelése, nevető harmadikként):
A klasszikus felforgató tevékenységek közé tartozik, az erkölcs
és etika rombolása, valamint, amikor egy ország társadalmi csoportjait egymás ellen uszítják a felforgatók ("társadalom-mérnökök"), amitől az elgyengül. A filmben elmondja a KGB ügynök, hogy ez marha egyszerű, mert csak meg kell találniuk azokat a személyeket, és meg kell finanszírozniuk, akik a vadkapitalista elvárásoknak megfelelve, a többséggel nem egymásmellet akarnak élni , hanem le akarják győzni azokat (verseny, ellentétek kiélezése). Nem csak országok, hanem a gazdasági elit is használja! Soros alapítványok, stb. 
-A két fél kommunikációjának, vitájának a megakadályozása. Például a pártmédiák kialakítása, ezáltal egymást sem hallgatják meg, és a két fél nem is ismeri az másik érveit.
Facebook letiltás, cenzúra, stb.
-Pártok, melyek megosztanak...

A rossz emberi viselkedés támogatása, vagy az arra való rájátszás:
A válság az emberi viselkedésben van (Hetesi Zsolt), az emberi önzésben, a kapzsiságban, a kielégíthetetlenségben, felhalmozásban, az erkölcs hiányában, "jogom van vagy/és lehetőségem, tehát elveszem" szemléletben, az elferdült értékrendben, a közömbösségben, az egyensúlyra, az igazságosságra való képtelenségben, abban, hogy egymással szemben akarunk többek lenni, nem együtt, ill. hogy az egyik uralkodni akar a másikon, a közösségi gondolkodás helyetti individualizmusban, stb. 
Az egyik legnagyobb bűn pedig a közömbösség!
Az igazságot keresd, szeretetet, igazságosságot, arányosságot, és etikát gyakorold, és a józan észre törekedj, mert ezek az alapértékek a legfontosabbak!

-Rothschil cionizmus:
A cionizmus mára tényleg semmi más, mint Rothschild cionizmus. A demokratikus, liberális, vadkapitalista rendszer, minden szinten, a népek szintjén is működik. Azaz a világ vezető elitje, vagyis Rothschildék, a zsidó népnek vezető szerepet szánnak a diktatúrájukban, cserébe pedig a zsidó nép, támogatja Rothschildékat a törekvéseikben. Azonban a zsidó népet is, nemcsak felhasználják, de akár feláldozzák is, ha kell, de mivel a zsidó nép jelenleg nyertes pozícióban van, addig ez nem téma náluk...
A rothschild cionisták egymást helyezik pozícióba, ill. csak az kerülhet pozícióba, aki rothschil cionista.

-Atomizálás:
Nemzetek felszámolása,  plurális társadalom, család felszámolása, a világ feje tetejére állítása, a nőkből férfit, a férfiakból nőket csinálnak, így mindenki szingli...

-Képviseleti demokrácia 
A képviseleti demokrácia a közvetlen demokrácia helyett, mert a kevés számú képviselőt le lehet fizetni.
Csak a képviselőkről, és a pártokról, tehát csak arról lehet szavazni, hogy ki uralkodjon rajtunk, azt is csak négyévente, de a saját fizetésüket is ők döntik el! 
Pedig a közvetlen demokrácia megoldható:
Svájcban például közvetlenebb demokrácia van:

Ezt az uralmat úgy tudják felépíteni, hogy olyan rendszert állítottak, fel, ahol az önműködő mechanizmusok révén az emberek önként, és tudatlanul hajtják a malmukra a vizet. Ez a vadkapitalizmus (liberalizmus, képviseleti demokrácia), ami az emberi rosszat erősíti, és arra játszik rá (pl. kapzsiságra). 
Míg a liberalizmus azt hazudta magáról, hogy az egyén szabadságát szolgálja, valójában az emberek feletti hatalom, és a rossz, a káros korlátait bontotta le! Mindezt megtévesztéssel, hazugsággal, bonyolítással, elhallgatással, kiskapuk kiépítésével, a valós tények elrejtésével, elferdítésével, bomlasztással, pártosítással, felforgatással, a kisebbségek és a devianciák segítésével, a normalitással és a (nemzet)családokkal szemben, atomizálással, megosztással, a pénzkultusz bevezetésével, az értékekkel szemben, korrupcióval, a rossz és káros elnézésével vagy támogatásával, az etikával szemben, a rossz emberi viselkedés ösztönzésével, reklámozásával, és szabadjára engedésével! Micsoda ci(o)nizmus, hogy ennek a mocskos, armageddonba fulladó, kizsákmányoló  rendszernek a liberalizmus nevet adták!  



A liberalizmussal valójában, az emberek feletti hatalmat szerezték meg, a gazdasági elit diktatúrája jött létre, ahol másokat szabadon kizsákmányolnak, rabszolgásítanak, az egyik  uralkodik a másik felett! Az embereket gazdasági, politikai, függőségbe vezették!
Ennek a rendszernek a valódi lényege, hogy az erősebb, agresszívabb, etikátlanabb, korlátlanul felzabálhatja a gyengébbet. A vadkapitalizmusban az, aki az átlaghoz képest nyertes, támogatja ezt a rendszert. A nyertesek hiába vannak kevesebben mint a vesztesek, de sokkal erősebbek. Amikor a nyertes is átkerül a vesztesek közé, már nem tud a rendszer ellen érdemben tenni. A pénz ebben a rendszerben mindig koncentrálódik, avval pedig a hatalom is.  Így fordulhatott elő, hogy egyetlen családnál van az egész emberiség vagyonának a fele (Rothschildoknál), és kb. 300 család, körülbelül 6-7000 ember uralkodik az emberiségen. Ez az önműködő mechanizmus minden szinten, nemcsak az emberek szintjén, hanem a nemzetek szintjén is működik! Tehát a vadkapitalizmus lényege, hogy az erősebb kizsákmányolja a gyengébbet! Ha mi ebben a rendszerben szerettünk volna erősödni, akkor nem az erősebbekkel kellett volna "szövetségbe" lépni, hanem a gyengébbekkel. Belépni az Afrikai Unióba, bányákat nyitni, ellopni a négerek gyémántját, aranyát, fillérekért gyártatni velük a Hajdú mosógépet és felvásároltatni velük, felvásárolni a vállalataikat, a közszolgáltatásaikat, a stratégiai ágazataikat, és az erőforrásaikat elszipkázni tőlük. Tehát nem nyugat, de nem is az oroszok felé kellett volna nyitni, hanem a gyengék felé, pl. a fekete afrikaiak felé. Ezt Orbán és Gyurcsány is tudja, de baromsággal eteti a népet és lényegében hazaárulást követnek el, kitárják ajtóinkat a minket kifosztóink előtt! A magyarok azonban nem akarnak más népeket kifosztani, nem akarják más népek földjét sem, csak a magukét és a maguk életét!

-Pártokrácia

A közvetett, képviseleti demokrácia nem bizonyult demokráciának, mert a képviselő társadalmi szervezetek (pártok), és egyének (képviselők) automatikusan korrupciós gépezetté válnak! A kisszámú képviselőt ugyanis könnyen le lehet fizetni, szemben avval, ha a többség hozná közvetlenül a döntéseket. A pártokat csak azért tartják fenn, mert a választás és a remény illúzióját, hogy a másik majd jobb lesz, adja az általuk végletesen megosztott polgároknak, valójában pedig a gazdasági elitnek könnyíti meg az uralkodást, illetve a pártok mint "civil" szervezetek a hatalmat gyakorolják! A nép hatalma azért sem érvényesül, mert csak arról szavazhatnak, hogy ki uralkodjon rajtuk, de közvetlenül nem gyakorolhatják a hatalmat és nem hívhatják vissza, nem válthatják le a beosztottjaikat! Az új társadalmi rendszerben el kell kerülni a diktatúra kialakulását, de az idióták tömegdemokráciáját is, amely valójában szintén diktatúra, hiszen az uralkodó gazdasági elit befolyásolja ma és vezeti félre a birtokában lévő médiáján keresztül a tudatlan tömegeket a választásban. Minden párt mögött az elit vagy az elit felé igyekvők állnak! Ezért minden párt arra törekszik, hogy ne a választókat képviselje, hanem a választók tegyék magukévá a párt céljait! A gondolkodó választók, akik nyomás alá tudnák helyezni a képviselőiket, egy komolyabb támogatottságú pártnál mindig durva kisebbségbe kerülnek. Mikor egy párt már választást képes nyerni, addigra választóik nagy része mindig konzumidiótákból vagy a kritikátlan hívőkből fog állni. Ekkor már az autonóm gondolkodók nem tudnak a pártra hatni, csinálhatnak egy új pártot. Minden párt amúgy is tele van karrierista és közösségben egyáltalán gondolkozni nem tudó, könnyen korrumpálható vállalkozókkal, így azok ezért is korrupciós gépezetté válnak! Minden párt, az új pártok is ugyanezt a pályát fogják lefutni. (Ki van ez találva...) Az emberek érdekei így ebben a pártrendszerben soha nem érvényesülnek, ez vég nélküli átverés! A lényegről, a munka és a javak igazságos elosztásáról mindig terelnek valami "fontosabbra", pl. szoborállítás vagy utcanév vita! A pártok mögötti a hazai gazdasági elit csoportjai nem tudják kiszorítani a nemzetközi nagyhalakat a hazai vizekről, mivel a nemzetközi nagyhalak jóval nagyobbak, még az országnál is, nemhogy náluk. Ezért előbb-utóbb minden párt mögötti gazdasági holdudvar, betagozódik a nemzetközi nagyhalak alá, viszont a hazai hatalomból, csak a hazai konkurenciát tudják kiszorítani. Így alakulnak ki az nemzetközi nagyhalaknak az országot kiárusító pártoligarchiák. Ugyanakkor a pártokon keresztül az elit meg is osztja az embereket, hogy uralkodni tudjanak rajtuk. A pártok a konkurens pártokkal szemben olyan gyűlöletet gerjesztenek, hogy a szavazóik egyfajta sportszurkolókká, kritikátlan hívővé vagy pártkatonává válnak, és hajlandóak áldozatokat (feladják érdekeiket, akár életüket is feláldozzák) is hozni azért, hogy a gyűlölt oldalt legyőzzék. Sokszor még a közösségük, népük, hazájuk ellen is tesznek, amennyiben éppen az a párt van hatalmon, akit gyűlölnek, hogy azok ne legyenek sikeresek, és elveszítsék a következő választásokat. Azt sem fogják fel, hogy maguk ellen tesznek, és miközben feláldozzák akár mások, vagy akár saját életüket a pártért, miközben uralkodnak rajtuk. Ezért a közvetett "demokrácia" helyett közvetlen demokráciára van szükség!  A rendszernek két dolgot kell tudnia, hogy ne legyen diktatúra, és hogy a józan ész győzzön az etika alapján. A képviselőt viszont korrumpálni lehet, így a józan ész helyett a gazdasági elit etikátlan érdeke érvényesül. 





Az emberiség részére a technológia, ami biztosíthatja a boldogságát, már réges régen megvan!

Már rég nem a technológiánkat kell fejlesztenünk, hanem a társadalmunkat.:
https://etikustarsadalom.blogspot.com/
Jelenleg azonban nehéz helyzetben vagyunk, mint nemzet mint emberiség, és mint egyén is. A történelem folyamán soha nem voltunk ennyire egymásra utalva mint manapság, mégis megdöbbentő, mennyire nem tudunk még mindig közösségben gondolkozni.
Sokan tévesen egyéni megoldásokra törekednek, napelemre a háztetejükre, gyors meggazdagodásra, mindegy, csak nekem még jó legyen, ill., én még tudok boldogulni, gondolják. Azonban társadalomban élünk, és máshogy nem is tudunk. Ha a társadalom pusztul, az egyén is pusztulni fog, előbb-utóbb minden szinten! Ha nincs egészségügy, elvisz a vakbélgyulladás, ha nincsenek kiművelt emberfők, nincsenek új gyógyszerek, de még régi gépek se lesznek! A millió társadalmi, és környezeti ketyegő bombáktól sem tudod egyedül megvédeni magad! Egymásra vagyunk utalva, ezért nem szabad egymást szívatnunk, ezért kell egymásért küzdenünk!
 Mások a tudomány és a technika mindenhatóságában bíznak! Ugyanakkor a tudomány valódi ismerői, a tudósok arra figyelmeztetnek, hogy még mindig nem tudunk max. csak 1-2 lépéssel előre tervezni, vagy még annyira sem. Amikor megoldunk egy technikai problémát, sokszor egy vagy több, sokkal súlyosabbat hozunk létre ((pl: autó-dugó, műanyag ablak-penész, azbeszt hőszigetelés-tüdőrák). Sőt, ez annyira így van, hogy  az emberiség léte jelenleg veszélyben van, annak ellenére (vagy éppen azért?), hogy úgy tűnik a technikai fejlődés rohamléptekkel halad. Arra is figyelmeztetnek, hogy nem mindenre van tudományos, és technikai megoldás, és a tudománynak is vannak határai!
 Ráadásul az emberiség részére a technológia, ami biztosíthatja a boldogságát, már réges régen megvan! A 10%-os napelem, a szélmalom, az antibiotikum csodálatos vívmányok!
  Ha a napelem hatásfokát sikerülne felfejleszteni 50%-ra, és fűből is elő tudnánk állítani olcsón, és könnyen, az sem mentené meg az emberiséget! A baj oka ugyanis az, hogy nem gazdálkodunk, hanem felélünk mint a sáskák, és így állunk hozzá nemcsak a földhöz, hanem mindenhez, egymáshoz is!
 A válság az emberi viselkedésben van (Hetesi Zsolt), az emberi önzésben, a kapzsiságban, a kielégíthetetlenségben, felhalmozásban, az erkölcs hiányában, "jogom van vagy/és lehetőségem, tehát elveszem" szemléletben, az elferdült értékrendben, a közömbösségben, az egyensúlyra, az igazságosságra való képtelenségben, abban, hogy egymással szemben akarunk többek lenni, nem együtt, ill. hogy az egyik uralkodni akar a másikon, stb. Tehát hiába lenne ez a 50%-os napelem, csak annyit érnénk el, hogy a föld népessége  magasabb szintre mehetne, a gazdagok közben még gazdagabbak lennének, de még nagyobb lenne a nyomor, és az elnyomás is, a végén pedig az összeomlás, a tragédia... A jelenlegi társadalom és társadalmi rendszer (bilderberges rothschild cionista, bővebben: http://munka-hely.blogspot.com/2014/06/hatterhatalom.html) ezeket a rossz viselkedéseket erősíti, az új rendszernek viszont az ellenkezőjére kell ösztönöznie, és rávezetnie!
Jelenleg elsősorban nem a napelemet, hanem a társadalmat kell fejlesztenünk!
Egy út van, meg kell tanulnunk közösségben, társadalomban gondolkodni, és aktívan részt venni közös dolgainkban, informálódj és politizálj bármennyire is el akarnak téríteni attól, hogy beleszóljál az életedbe!
"Mindenki egyért, egy, mindenkiért!" Alexandre Dumas-Három testőr

 2007